Voor wie is de bodyscan bedoeld?

Het Body Scanning CRM is een innovatief meetsysteem voor fietsers. Orthopeden, fysiotherapeuten, fietsers en ingenieurs hebben ieder hun expertise ingebracht in deze unieke samenwerking. Het resultaat van deze body scan is een perfecte zithouding. In ons bedrijf geloven we in ergonomie en fietsplezier. Daarom vinden wij dat geen enkele fietser zonder bodyscan en bikefit zou moeten fietsen. Iedere fietser is namelijk anders! Een juiste fietshouding voorkomt schouder- en nekklachten, zitvlak klachten of pijn in de knieën en bovenbenen, kortom een goede instelling levert fietsplezier op!

De juiste fietsinstelling met een bodyscan

Voor iedere fietser is de ergonomie verschillend. Het belang van een juiste fietsinstelling:

1. Verbetert de krachtoverdracht

2. Vermindert lichamelijke klachten

3. Verhoogt het comfort en dus het fietsplezier.

Tevens kijken we naar de zadelhoogte die we altijd als eerste instellen.  We meten de zadelhoogte vanaf het hart van de trapas tot aan de bovenkant van het zadel in het midden. Vervolgens kijken we naar de juiste zadelpositie. Dit is erg belangrijk is voor een optimale krachtoverdracht op de crank tijdens het fietsen. De zitpositie en de stand van de heup moeten optimaal zijn voor de gehele trapbeweging van 360 graden. Het derde punt is de afstand tussen het zadel en het stuur. Dit is afhankelijk van de lengte van het bovenlichaam en de gekozen zitpositie. Dit is de afstand tussen de zadelneus en het contactpunt op het stuur. Tot slot zijn het stuurniveau en de framehoogte een belangrijk aspect voor het comfort. Hier komt naast het pure meten ook een stukje persoonlijke voorkeur bij kijken. De input van het gevoel of het een fijne zithouding is, is hierbij essentieel.

Hoe gaat de bodyscan in z’n werk?

Voordat we de bodyscan gaan maken, leggen we u uitgebreid uit wat de bedoeling is. Feitelijk is het heel eenvoudig. U krijgt van ons een passende meetjas aan, welke nauwsluitend om uw lichaam zit.  Daarna neemt u in het midden plaats op het scan podium. Op deze plek staan duidelijke markeringen voor uw voeten; zo staat u dus altijd goed. Daarna plaatst u uw duimen in uw zijde en wijzen uw vingers en handpalm naar beneden. Als de positie juist is, maken we de scan. Op iedere hoek van het scanpodium staat een scan pilaar. U wordt vanuit iedere hoek vastgelegd waardoor er een accuraat driedimensionaal beeld ontstaat van uw lichaam. Na de scan beschikken wij over een gedetailleerd profiel van lichaamsmaten en kunnen we verder met het bespreken van uw fietswensen.

Zitvlakmeting

Een aansluitend onderdeel van de bodyscan is de zitvlak meting. Tijdens deze meting word de afstand tussen je zitbotjes opgemeten. Hierna bekijken we of je momenteel het juiste zadel hebt. Uiteraard adviseert onze fietsadviseur je graag over jouw ideale zadel.  Maxstein Tweewielers bied een ruim assortiment aan sportieve zadelmerken zoals Selle Royal, SqLab, Contec, BBB en ISM

Persoonlijke afspraak

We maken altijd een afspraak voor het uitvoeren van de bodyscan. Op deze manier bent u verzekerd van een tijdstip wat u goed uitkomt. Daarnaast is er volop tijd en aandacht van een gecertificeerd specialist. Wij nemen graag de tijd voor uw persoonlijke wensen en vragen. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar uw fietsverhaal! Neem daarom nu contact met ons op, dan plannen wij u direct in! (Let wel even op onze openingstijden)

Zelf online een afspraak maken kan ook via deze website.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.